Стабилност на бягащите пътеки

Стабилност на бягащите пътеки

Добрата настилка ще направи бягащата пътека по-малко шумна.  Също така тя трябва да се смазва на всеки 300 км или 30 часа работа. Без това основата ще започне да се „залепва“ и това може да доведе до повреда на двигателя.

Добре е да проверите не само нивото на шума, но и стабилността на бягащата пътека, преди да я закупите. За да направите това, отново трябва да пробвате да потичате върху нея, но като цяло параметърът се изчислява от теглото на самия уред за тренировка.

Стабилност на бягащите пътеки. Колкото по-тежка е бягащата пътека, толкова по-стабилна е тя. Това също е гаранция за безпроблемна работа и обща стабилност на тренировъчния уред, така че той да не се клати от една страна на друга и така чебягащата пътека да не „избяга“ от мястото на инсталиране.

Регулаторите на височина в опорите на уреда също са отговорни за стабилността – можете да ги завъртите сами, като същевременно изглаждате неравностите на пода и се отървете от люлеенето. Също така, за по-голяма стабилност се препоръчва да поставите мека подложка под самия уред.

Рамка на бягащата пътека

Всички технически части на бягащата пътека са прикрепени към рамка, която заобикаля бягащата пътека. Това всъщност е скелетът на цялата конструкция и именно върху него бегачите скачат по време на тренировка, така че рамката трябва да е много здрава.

Има стоманени рамки за бягащи пътеки. Те са направени за по-евтини модели. Алуминиевата рамка обикновено се среща в по-скъпите варианти, и е за предпочитане, тъй като е по-лека, по-твърда, по-здрава и няма да ръждясва с времето на използване.

Как да използвате бягащата пътека

Не е достатъчно само да включите домашния Ви уред и да стартирате първата програма, която се появи. Когато работите на бягаща пътека, има няколко правила и съвети, които трябва да имате предвид:

  • Можете да тренирате според Вашата програма, ако има такава.