Ремонт на жилището – с какво да започенем

С какво да започнем ремонта на жилището

Ремонт на жилището – с какво да започнем, за да не го проточим неопределено време? За да сме доволни от крайния резултат, несъмнено ще имаме нужда от предварителна подготовка.
Най-важният момент е съставянето на подробен план на бъдещия ремонт.
Да разгледаме, по точки, какви са съветите на професионалистите по правилна организация на ремонтните работи.

1. От какъв ремонт на жилището имаме нужда – козметичен или цялостен?

За да стане жилището ни чисто и светло, понякога е достатъчно да направим лек, козметичен ремонт: да сменим тапетите или пребоядисаме стените и тавана, да сменим подовата настилка и др.
Ако обаче искаме да направим по-голяма промяна – да сменим дограми и прозорци, да преобразим тавана или стените и др., тогава се подгответе за сериозен, цялостен ремонт. В този вариант най-вероятно ще се кърти и ще има много строителен отпадък за извозване. Не се отказвайте от помощта на опитните специалисти при цялостния ремонт. Особено щом се отнася до създаване на съвременен дизайн на жилището, включващ преместване на стени или изграждане на нови преградни такива например. Планирайте ремонтните работи, основавайки се на финансовия си бюджет.

2. Направете дизайн на интериора и план за ремонта

Направете дизайн на интериора и план за ремонта за всяко отделно помещение, което искате да промените. Ще са Ви нужни 5 чертежа за последователните етапи на ремонтните работи. На първия чертеж изобразете помещението с вид отгоре, на останалите четири – всяка от стените. Допълнете всеки чертеж с описание и план на последователните изпълнения на ремонтните работи.

3. Определете последователността на ремонт на помещенията

Специалистите съветват да започнете с тези стаи, които са най-отдалечени от външната врата и завършете с коридора, който води навън.

4. Съставете списък на необходимите материали и инструменти.

Количеството и стойността им ще зависят от обема на ремонтните дейности. Ползвайте съветите на продавачите-консултанти в магазините за материали.

5. Освободете помещенията

За да предпазите мебелировката в помещенията, изнесете или съберете всичко в средата на стаята и я завийте старателно с найлони, които се предлагат в магазините за целта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *