Тунинговане на тялото на автомобила

Тунинговане на тялото на автомобила. Тунинг на каросерията – промяна на екстериора на автомобила. Първоначално се предполагаше не само качествено различно естетическо възприемане на машината (чертеж, боядисване с течна гума, залепване с филм, но също така подобряване на аеродинамичните характеристики поради инсталирането на допълнителни елементи (брони, крило, спойлери).

Тунинговане на тялото на автомобила

Впоследствие допълнителните елементи често започват да бъдат декоративни, не само не подобрявайки, но понякога влошавайки истинската аеродинамика на автомобила.

Тунинг на колела

унинг на джанти – замяната на серийни джанти с нестандартни, които се открояват ярко с лъскава никелирана повърхност, цвят или размер, се превърна в много популярен вид тунинг в Америка. В комбинация с подходящата гума, тези джанти придават на автомобила подчертано индивидуален щрих.

Когато сменяте родните джанти на автомобила с гуми и джанти с различен размер, препоръчваме да използвате нашия визуален калкулатор.

Традициите за тунинговането са тясно преплетени с реставрацията и реставрацията и са се превърнали в основата на много стилове. Най-значимите от тях са хот род, лоурайдър, ВИП стил и драг състезания.

Настройка на двигателя – тунинговане на двигателя

Тунинговането на двигателя е най-трудният, но може би най-често срещаният тип автоматична настройка. Преди процесорната технология да влезе в автомобилната индустрия, настройката на двигателя се извършваше чрез промени в дизайна: отвор на цилиндъра, увеличаване на диаметъра на дроселната клапа, инсталиране на „спортни“ разпределителни валове и други.

Когато електрониката започна да контролира процесите, необходими за работата на двигателя, стана възможно да се оптимизира работата на двигателя според желанията на собственика на автомобила с помощта на софтуерни методи (т.нар. чип тунинг).

Тунинговане на окачването

Тунинговането на окачването – за леки автомобили е насочена към подобряване на управлението при високи скорости. Резултатите се постигат чрез монтиране на спортни елементи (ресори, амортисери и други). В резултат на това просветът на автомобила намалява.

За превозни средства с висока проходимост се решава обратният проблем: увеличаване на проходимостта чрез увеличаване на просвета.