Често задавани въпроси за колите за скрап

Какво е кола за скрап

Нежелана кола е превозно средство, което вече не работи или не си струва разходите за ремонта му. Тези превозни средства обикновено нямат стойност при препродажба, въпреки че частите им все още могат да имат известна стойност. В резултат на това ненужни колите за скрап или на части.

 

Колко струва една кола за скрап

Стойността на ненужна колите за скрап зависи от много фактори, включително марката и модела на колата, нейното състояние, вашето географско местоположение и дори общата цена на металния скрап. Рядка марка и модел кола, дори неработеща, може да достигне по-висока цена, защото някои от частите й могат да се използват в други превозни средства. Научете как една демонстрационна кола е различна от нежелана кола.

 

Какво да правим ако имаме колите за скрап

Превозно средство, което се счита за боклук, не означава, че трябва да го изпратите на сметището. Може да успеете да поправите автомобила, за да го направите отново годен за движение, но трябва да вземете предвид цената на ремонта спрямо общата стойност на автомобила. Ако можете да си позволите ремонт, но не можете да си позволите ново превозно средство, може би си струва да поддържате непотребна кола да работи по-дълго. Но ако разходите за ремонт са твърде високи, продажбата на колата на сметището за скрап може да бъде по-добрият избор.

 

Можете ли да оставите кола без регистрация

Не можете да оставите превозно средство за скрап без документ за собственост и регистрация. Трябва да докажете собствеността върху превозно средство – и да предадете правата на собственост на депото – преди те да могат да завладеят колата. Ще трябва да докажете, че притежавате кола, преди да можете да я оставите на бунището.

 

Кога да бракуваме колите за скрап

Ако имате кола, която вече не работи и ремонтът ви струва повече, отколкото бихте могли да получите от продажбата й, трябва да помислите да я занесете на пункта за скрап. Можете да опитате да извършите ремонт сами, но ако нямате механично обучение или познания, това може да е повече работа, отколкото желаете да поемете. Има много причини да не оставяте бракувано превозно средство в двора си

Ако имате превозно средство, което вече не работи. И никога няма да се движи отново, занесете го на пункта за колите за скрап. Частите може да могат да се използват повторно или рециклират. И това освобождава бъркотията, която иначе би заела място във вашия двор.