Какви са видовете шумоизолация и пропускане на светлина на интериорни врати?

Какви са видовете шумоизолация и пропускане на светлина на интериорни врати?

За повечето купувачи при избора на интериорни врати е важно блоковете на вратите да позволяват на външни звуци да влизат в помещението и да не им позволяват да излязат навън. Този момент е особено важен за спалните и детските стаи.

За дневни и кухни се купуват интериорни врати с добро пропускане на светлина.

Устойчивост на влага на вратите.

Влагоустойчиви качества трябва да имат интериорните врати, монтирани в бани. Важно е контактът с влага да не води до тяхното подуване.

Начин на отваряне на вратите

Начинът на отваряне също има значение – по-голямата част от купувачите предпочитат люлеещите се интериорни врати. Това е класическо решение и най-достъпният от всички видове дизайни.

В продажба се предлагат интериорни врати на панти, които могат да се отварят от Вас и към Вас. Има модели, състоящи се от две крила. Техните предимства включват разумна цена, лекота на инсталиране и гъвкавост. По минуси – неоригинален.

Плъзгащите се модификации се движат по стената благодарение на ролковия механизъм. Предимството им е в спестяването на място, недостатъкът е в ниската шумоизолация.

Особеността на тези врати на касата е, че в момента на отваряне те са скрити в стената. Това става възможно благодарение на ролковия механизъм. Предимствата на такива платна са висока звукоизолация и спестяване на пространство, недостатъците са сложен монтаж и надценка.

Крилата на вратите-книги в момента на отваряне са сгънати наполовина. Конструкциите от този тип са популярни в европейските страни и Съединените щати, у нас все още са по-малко търсени. Основното предимство е спестяването на пространство, което е особено важно за малки помещения (бани, коридори, килери). Недостатъкът е високата цена и недостатъчното разнообразие в дизайна на този вид интериорни врати.

Рото-врати, отваряне, въртене в отвора.

Предимствата на този вид врати са удобство, оригинален външен вид, спестяване на място. Недостатъци – висока цена, недостатъчно добра звукоизолация, тъй като платното не приляга плътно към отвора.