10-те ползи от Пилатес упражнения

Тренировките с пилатес насърчават силата и балансираното мускулно развитие, както и гъвкавостта и увеличават обхвата на движение за ставите.

Вниманието към основната опора и фитнес за цялото тяло, включително дишането и ума, осигуряват ниво на интегративна фитнес, която е трудно да се намери другаде.

  1. Това е и причината Пилатес да е толкова популярен в сценариите за реабилитация, както и със спортисти, които установяват, че пилатесът е чудесна основа за всякакъв вид движение, което правят.

2. Пилатес упражнения са адаптивни към много фитнес нива и нужди
Независимо дали сте старши, който току-що започва да спортува, елитен спортист или някъде по средата, основите на движението „Пилатес“ се отнасят за вас. Изграждането на основна сила, фокусирането върху правилното привеждане в съответствие и интегративният подход за тяло / ум правят. Пилатес достъпен за всички.

С хиляди възможни упражнения и модификации, пилатесните тренировки могат да бъдат съобразени с индивидуалните нужди. Вижте повече за това как да промените упражненията и някои съображения за Пилатес за мъже.

Можете също да научите как да увеличите максимално класовете си, за да постигнете целите си.

3. Пилатес упражнения – създават здравина без насипно състояние. Дългите стройни мускули са името на играта тук. В Пилатес не търсите да изградите мускули за шоу. Изграждате тонизирани мускули, които работят перфектно в контекста на тялото като цяло и функционалните фитнес нужди на човек, докато се движат през живота.

Един от начините Пилатес да създава дълги и силни мускули е, като се възползва от вид мускулна контракция, наречена ексцентрична контракция.

4. Пилатес увеличава гъвкавостта

В Пилатес работим за безопасно увеличаване на дължината и разтягането на мускулите и обхвата на движение в рамките на ставите. Няма да намерите толкова много „логика на геврек“ в Пилатес, колкото може би в йога, но тяло, което може да се разтегне и огъне, за да посрещне жизнения поток е много реалистична цел.

5. Пилатес развива основна здравина
Основните мускули на тялото са дълбоките мускули на гърба, корема и тазовото дъно. Това са мускулите, на които разчитаме, за да поддържаме силен, еластичен гръб, добра стойка и ефективни модели на движение. Когато сърцевината е здрава, рамката на тялото се поддържа. Това означава, че шията и раменете могат да се отпуснат, а останалите мускули и стави са освободени да вършат работата си, не повече.

Приятно странично предимство е, че основното обучение насърчава плоския абс, който всички желаем. Научете повече за Pilates powerhouse и как да издърпате своя абс , за да извлечете максимума от упражненията за пилатес.

6. Пилатес подобрява стойката

Добрата стойка е отражение на доброто подравняване, подкрепено от силно ядро. Това е позиция, от която човек може да се движи свободно. Започвайки с основите на движението на пилатес и преминавайки през упражнения за мат и екипировка, Пилатес тренира тялото, за да се изрази със сила и хармония. Можете да видите това в красивата поза на тези, които практикуват пилатес. Това е причина хората да правят пилатес за болки в гърба.

7. Пилатес упражнения за увеличаване на енергията
Може да изглежда парадокс, но колкото повече спортувате, толкова повече енергия имате и толкова повече се чувствате като да правите (до момент, разбира се). Пилатес задвижва диханието и циркулацията, стимулира гръбначния стълб и мускулите и залива тялото с добрите чувства, които човек получава от упражняване на цялото тяло. Започнете с тази бърза тренировка или 5-минутен пилатес.

8. Пилатес насърчава загуба на тегло и дълъг, постно изглеждащ
Ако тренирате пилатес редовно, това ще промени тялото ви. Известен с това, че създава дълги, силни мускули и по-строен вид, Пилатес подобрява мускулния тонус, балансира мускулатурата, поддържа красива стойка и ви учи да се движите с лекота и изящество.2

Всички тези неща ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате много добре.

Ако искате да отслабнете, формулата за отслабване остава същата: Изгорете повече калории, отколкото приемате. Като метод за фитнес за цялото тяло, помощта на Пилатес ще ви помогне да направите това. В комбинация с аеробна активност, Пилатес се превръща в основно средство за отслабване и тонизиране на тялото. Можете да прочетете повече за плюс размер Пилатес и как да проектирате тренировката си за отслабване.

9. Пилатес увеличава информираността – връзката между тялото и ума

Джоузеф Пилатес беше категоричен, че Пилатес или контрола, както той го нарича, се отнася до „пълната координация на тялото, ума и духа“. Това е една от тайните на пилатес упражнението: ние практикуваме всяко движение с пълно внимание. Когато упражняваме по този начин, тялото и умът се обединяват, за да извлекат възможно най-голяма полза от всяко упражнение.

Принципите на пилатес – центриране, концентрация, контрол, прецизност, дишане и поток – са ключови понятия, които се използват за интегриране на тялото и ума.

10. Има много начини да научите пилатес
Инструкцията по пилатес е лесно да се получи в наши дни. Непрекъснато нарастващата популярност на Пилатес го постави на картата по целия свят. Това е добре, защото когато започнете обучение по пилатес, е важно да започнете с инструкции за пилатес на живо в студио или фитнес зала и за предпочитане от сертифициран инструктор. Но има много начини да допълниш обучението си.

Повече информация на сайта: Duvlan.Fitness

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *