Алуминиевите радиатори: Характеристики и полезни съвети

Характеристика на някои модели алуминиеви радиатори. Радиатори FARAL. FARAL Green HP е първият алуминиев радиатор с циркониева защита на външни и вътрешни повърхности. Той е произведен от немския концерн Zehnder Group в завода на FARAL S.p.A. Секционните радиатори FARAL Green HP са изработени чрез леене под налягане от алуминиева сплав, която се характеризира с висока хомогенност на състава и са предназначени за тежки руски условия на работа.

Характеристика на някои модели алуминиеви радиатори

Алуминиевите радиатори FARAL Green HP са представени за топлоснабдяване в два модела. Те са с дълбочина 80 и 95 mm, междуцентрови разстояния 350 и 500 mm. Радиаторите се сглобяват от елементи (секции) с помощта на стоманени нипели и специални уплътнения, които осигуряват херметичност, и се доставят с различен брой секции от 3 до 16. Сглобените радиатори преминават фабрично изпитване с надналягане от 2,4 MPa, което гарантира работно налягане от 1,6 MPa.

За да се предотврати образуването на газ вътре в радиатора. Това се получава при навлизане на слабо алкална охлаждаща течност от отоплителните системи. Фабриките на FARAL са разработили уникален многоетапен цикъл на антикорозионна обработка, който предотвратява този негативен процес. Радиаторите, сглобени преди боядисване, се потапят в технологични контейнери с разтвори с различен състав и характер на експозиция.

През 2006 г. компанията представи нов продукт на пазара – радиатор FARAL Trio HP. Притежавайки всички отлични характеристики на продуктите на FARAL, тези алуминиеви радиатори имат по-плавни линии. FARAL Trio HP има рекорден топлообмен в своя клас (мощността на една секция с междуосово разстояние 500 mm е 212 W при DT = 70 ° C) и повишена якост, което е особено важно за руските условия на работа.

В допълнение към всичко казано дотук, алуминиевите радиатори имат минимална термична инерция, което им позволява да се използват в комбинация с модерни топлинни генератори и системи за термичен контрол. Това свойство на алуминиевите радиатори гарантира минимален разход на енергия по време на работа на отоплителната система.