Видове четки за почистване и уреди за миене на под

Според вида на почистващите уреди за миене на под е прието да се разделят на мрежови и акумулаторни (акумулаторни).

Всеки тип има своите предимства и недостатъци за уреди за миене на под. Мрежовите подочистачки са значително по-евтини от акумулаторните, не са ограничени по отношение на времето за почистване и обикновено имат по-висока всмукателна мощност в сравнение с акумулаторните машини. Основният недостатък е наличието на електрически кабел, който постоянно се заплита под краката. Стреми се да влезе под четката и не позволява на колата да се движи далеч от електрическия контакт.

Акумулаторните уреди за миене на под, от друга страна, са много мобилни и маневрени, могат да се използват в райони, където изобщо няма електричество, големите акумулаторни машини често са оборудвани със задвижване на колелата, което значително улеснява работата на оператора.

Отрицателният момент е, разбира се, високата цена на батериите, необходимостта от тяхното периодично зареждане, ограниченото във времето използване на машината по предназначение. Решението може да бъде закупуването на допълнителен комплект батерии, но това отново са пари и то не съвсем малки.

Акумулаторни уреди за миене

Така че, ако имате малко пространство с достатъчно електрически контакти, без човешки трафик, не е много пренаселено с мебели или други препятствия. Или планирате да почиствате извън работното време на другите служители. (Например през нощта), тогава Вашият избор е мрежова скрубер сушилня с малък или среден размер. Ако трябва да извършвате постоянно поддържащо почистване (важно за големите търговски центрове). Имате доста големи площи с изобилие от ъгли и кътчета и дори пълни с оборудване. Тогава не можете да се оставите да не си набавите добър акумулаторен уред за миене на под.

Видове четки за почистване и миене на под

Като цяло, при избора на такава машина – уред за почистване на под е необходимо да се вземат предвид няколко фактора наведнъж. Един от тях е типът четки за почистващи машини.