Ползи от интравенозните терапии

Пациентите често питат какви са ползите от интравенозното вливане на витамини и истината е, че това наистина зависи от собствените изисквания/хранителни нужди. Най-популярните интравенозни терапии са за изсветляване на кожата, за изгаряне на мазнини и подкрепа за спортисти. Въпреки това, ето 5 общи точки относно интравенозните терапии с витамини, които се надяваме да Ви бъдат полезни:

  • Интравенозни терапии за активно спортуващи

Витамините/минералите в интравенозните терапии за спортисти се класифицират като „основни хранителни вещества“, много от които тялото може да се бори да синтезира само или нашата диета не ги осигурява. Смята се, че това е резултат от прекомерното генетично модифицирано хранене/храна на днешния пазар. Витаминните  терапии могат да осигурят тези ключови аминокиселини и хранителни вещества – често коригирайки прекомерната умора. Посетителите на фитнес залите наистина могат да се възползват от интравенозните терапии с витамини. Това става като осигуряват бърза хидратация, намалявайки времето за възстановяване чрез изхвърляне на прекомерните токсини. Също така произведени от мускулната активност. Това е метод, който е доказан от „отгоре надолу“, като водещи са професионалните спортисти.

Спортистите споделят, че са успели да преодолеят началото на заболяването и да се състезават благодарение на процедурата за интравенозно вливане на витамини. Интравенозните терапии също се оказаха популярни сред успешните бизнесмени, които искат да увеличат максимално ползата от времето, което прекарват в тренировка. Редовните пътуващи също имат огромна полза от капките с витамини. Помагайки за разрешаване на „джет лаг“, тъй като летенето води до дехидратация и електролитен дисбаланс. Лечението обикновено отнема 1 час и ще започнете да чувствате облекчение на симптомите си в рамките на 2 часа.

  • Витаминни интравенозни терапии срещу витаминни таблетки

Интравенозните терапии са много по-ефективни от приема на перорални витамини. Индустрията на оралните витамини е огромна, но има противоречиви констатации относно ефикасността на тези витамини. Изследванията показват, че като цяло 90% от хората са с дефицит на хранителни вещества, 50% от които вече приемат перорални витаминни добавки. Установено е, че когато се приемат под формата на таблетки, само 15% от активните хранителни вещества всъщност попадат в кръвта. С витамини интравенозно, тези хранителни вещества заобикалят стомашно-чревния тракт с доставка директно в кръвта, позволявайки на нашите клетки да се възползват незабавно.

Тъй като хранителните вещества се насочват направо в клетките, те се използват по-ефективно от тялото. Резултатът е набор от важни ползи, от повишаване на енергията на индивида до укрепване на имунната му система и дори позволяване на загуба на тегло. Трябва да се отбележи, че за тези, които се стремят към загуба на тегло, интравенозното вливане на витамини трябва да се комбинира с подходящи упражнения и здравословен план, за да бъде ефективен инструмент за диета.

  •  Общо благосъстояние

През 60-те години на миналия век лекар от Балтимор в САЩ, д-р Джон Майерс, използва интравенозни витамини и минерали за лечение на различни медицински състояния като остри астматични пристъпи, мигрена, умора. Включително синдром на хроничната умора, фибромиалгия, остър мускулен спазъм, горна инфекции на дихателните пътища, хроничен синузит, сезонен алергичен ринит, сърдечно-съдови заболявания, депресия и други разстройства. Той също така лекува здрави пациенти за неклинични показания със своите интравенозни „коктейли“.

Интравенозните хранителни добавки с микроелементи за немедицински показания като рехидратация, повишаване на имунната система, възстановяване на енергията, премахване на стреса и много други. Те станаха много популярни в световен мащаб, с изключение на Европа. IVNT беше въведен в Обединеното кралство през 2014/2015 г. Докато интравенозните вливания на витамини сами по себе си може да не са в състояние да доведат до значителна промяна в благосъстоянието. Също така и съчетани със здравословен начин на живот, те предлагат на хората възможността да оптимизират здравето и благосъстоянието си. Така те да бъдат най-добрите.

  • Махмурлук

Някои от нашите пациенти посещават клиниката за „лек за махмурлук“/„джет лаг“. След нощ на тежко пиене, човешкото тяло може да изпита електролитен дефицит. Интравенозната добавка може да ускори процеса на възстановяване. За тези пациенти се прилага „модифициран коктейл на Майерс“. Той съдържа магнезий, калций, селен, витамини В2, В5, В6, В12, В3, цинк, калий, витамин С и глутатион. Тези съставки ще помогнат за рециклиране на антиоксиданти, детоксикация на черния дроб и възстановяване на енергийните нива. Той прави това, като помага за изхвърлянето на токсините и възстановяването на идеалния баланс на електролитите, като помага на тялото да метаболизира и разгражда алкохола. Всичко това допринася за решение. То е идеално за онези, които живеят според мантрата „работете упорито, играйте усилено“. Това им позволява по-лесно да преодолеят ефектите от тежката нощ върху плочките.

Източник nad.bg