Как да отпушите канал със сол и оцет

Когато имате неприятен, запушен канал и нямате препарат за почистване на канали под ръка, можете да си направите свой собствен домашен препарат за отпушване на канали, като използвате йодирана сол и оцет. Защо трябва да изсипвате сол в канала? Комбинацията от абразивна сол с почистващата сила на оцета би трябвало да може да пробие и най-трудните запушвания, а леката киселинност няма да повреди вашите тръби.[1] Ще ви покажем как да направите Направи си сам препарат за почистване на канали със съставки, които вече имате у дома.

Методи за отпушване на канал

Метод 1- Отпушване със сол и вряща вода

1.Изсипете сол в канала. Въпреки че киселинността от оцета помага да се разяждат мазнини и други запушвания, солта сама по себе си ще изтърка вътрешността на лулата, тъй като е толкова груба и абразивна. Измерете 1/2 чаша сол. След това го излейте директно в канализацията.

  1. Изплакнете канала с вряща вода. Първо сварете 4 чаши вода. Излейте това бавно в канала. Насочете водата директно в канализацията, за да избегнете изгаряне от пръскане. След като преварената вода изтече, пуснете гореща вода от чешмата, за да промиете допълнително канала.

3.Повторете. Тъй като използвате само сол, вероятно ще трябва да направите това няколко пъти, за да премахнете запушването. Продължавайте да добавяте сол на стъпки от 1/2 чаша, като всеки път изплаквате с вряла вода, преди да добавите още.[4] Избягвайте да изхвърляте твърде много наведнъж.

 

Метод 2- Смесване на сода за хляб, сол и оцет

  1. Изсипете сухите съставки в канала. Използвайте тясна чаша или чаша за смесване. Изсипете 1/2 чаша сода за хляб.[5] Добавете 1/4 чаша сол. Разбъркайте докато се смесят равномерно. Отстранете запушалката от канала, ако има такава. След това излейте съдържанието в канала.
  2. Добавете топъл оцет. Загрейте 1 чаша оцет в микровълнова фурна или на котлона. След като заври, изсипете го директно в канала. Незабавно покрийте дренажа със запушалка, тапа или дори дъното на чашата или чашата, които сте използвали за смесване, защото содата за хляб ще накара оцета да се разпенва и да шупне. Задръжте реакцията в дренажа колкото е възможно повече за най-добри резултати

3.Изплакнете канала с вряща вода. Изчакайте 15 минути, за да може запушалката да абсорбира сместа колкото е възможно повече. За по-твърди запушвания изчакайте 30 минути. Междувременно кипнете 2 чаши вода. След като запушването има време да се накисне, отстранете капака на дренажа и излейте вряла вода в канала, за да изплакнете, последвано от гореща вода от чешмата.