Спорт и хранителни добавки

Спорт и хранителни добавки: голямото спортно физическо натоварване е невъзможно без спортно хранене. Днес спортуващите активно обръщат все повече внимание на качеството на диетата им и на продуктите, които използват. За да се постигнат добри резултати, само тренировки не са достатъчни. Необходимо е балансирано хранително меню от белтъчини, мазнини и въглеводороди.

Спорт и хранене – това е цялостен комплекс от високотехнологични биологично активни добавки, които са допълнение към обичайното хранене. На първо място, спортното хранене помага да се натрупа по-бързо мускулна маса.

 

За кого е разработено спортното хранене

  • За всички видове спортисти
  • За хора, занимаващи се с фитнес
  • За силови спортисти в бойните изкуства

При правилно практикуване на фитнес и употреба на хранителни добавки ще имаме стройна фигура, ще свалим излишните килограми, ще се чувстваме в добра форма, здрави и енергични.

Хранителните добавки представляват концентрирани вещества, в които отсъстват ненужните вещества или съединения, за достигане на конкретна цел.

Спортното хранене е съставено от комплекс хранителни добавки с повишена хранителна биологична ценност и произведени по сложни технологични схеми.

Спорт и хранителни добавки. Спортна програма

Спортната програма се разработва от специалисти в здравословното хранене и е комплекс от необходими компоненти. Благодарение на съвременните технологии за очистване голяма част от важните хранителни елементи са в максималната си концентрация. Освен белтъци и въглеводороди, в дневното меню на спортуващите постоянно следва да присъстват полезните полиненаситени мазнини омега 3, витамини, аминокиселини, минерални вещества. Те са необходими за да поддържат организма в стресови физически натоварвания, явяват се идеалните помощници за възстановяване на клетките и ръканите след активната тренировка.

Спортното хранене в сравнение с обикновеното здравословно хранене има повишена хранителна способност  се отразява много добре на мускулния профил. Можем да кажем, че отлично храни мускулите, хранително е. По такъв начин, комплексното спортно хранене, а не само с увеличен консумация на протеини, позволява тялото на спортуващия да се наситени с всички нужни му хранителни вещества. Разбира се, че резултатите от тренировките се достигат много по-бързо и лесно. Тялото е енергично и в отлична форма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *