Химични методи за отпушване на канали в баня, мивка, тоалетни

Химични методи за отпушване на канали

Принципът на действие в химични методи за отпушване на канали е приблизително еднакъв. Необходимото количество вещество трябва да се излее в дренажния отвор. След изтичане на времето, посочено на опаковката, включете гореща вода и изчакайте, докато замърсяването бъде напълно отстранено.

Бъдете внимателни, когато използвате химикали, тъй като те могат да причинят тежки изгаряния, ако влязат в контакт с кожата. Освен това избягвайте попадането на продукта върху миксерите, тъй като ефектът им е лош за хромираната повърхност.

Съветваме ви стриктно да следвате инструкциите и да държите веществото в канализацията, стига да е написано на опаковката. В противен случай при продължителен контакт стените на тръбите могат да се деформират.

Свържете се с нас, Фирма ВИК.net и нашите ВИК услуги могат да бъдат решение за Вашите грижи. Телефонът ни е: 0878 777 807.

Кабел

Подобен метод се използва, ако коркът е много дълбок и повърхностните методи на въздействие не могат да се справят с него.

Самият кабел е изработен от поцинкована стоманена въжена мрежа или тип пружина. В края на продукта винаги има четка или кука, с които можете да вземете полученото замърсяване, да го извадите или да го избутате в по-широка част от канализационната система.

Как се почистват тръбите с кабел

Дръжте инструмента здраво за дръжката и го избутайте в канализацията.

Натиснете с усукващо движение.

След като продуктът се отпусне срещу запушването, трябва рязко да го избутате напред и да го изтеглите обратно към себе си.

Издърпайте кабела внимателно. Дръжте го здраво с две ръце, за да не извира.

Включете гореща вода, за да изплакнете останалата запушалка.

Инструментът може да бъде направен и от импровизирани средства, за това вземете гъвкав метален кабел с дължина 2-3 метра. Върхът му може да бъде леко „разпушен“, като изправите пръчките в различни посоки, или да го огънете с плетене на една кука. За удобство увийте другия край с дебела кърпа, така ще получите своеобразна дръжка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *